Активности

  /  Активности
  • All
  • vesti

Одржувањето на (железницата) пругата е вистински предизвик

 Одржувањето на (железницата) пругата е вистински предизвик. Вчерашните дождови предизвикаа штета на неколку делови од железничката траса на коридорот 10. […]

Дополнително осигурување на патен премин во населеното место Порој, општина Тетово

Патниот премин на км 41+360 на железничката пруга Ѓорче Петров – Кичево меѓу железничките станици Јегуновце и Тетово, во ниво […]

Одложен почетокот на сообраќај на меѓународните возови

Поради актуелната состојба во државата со COVID-19 се одложува почетокот на сообраќај на меѓународните возови бр.1334 и 1335 на релација Белград -Скопје […]

9 –ти април – Ден на железничарите

Денеска, 9 април 2020 година,  Железници на Република Северна Македонија прославуваат 147 години од воспоставувањето на првата железничка линија помеѓу Солун […]

Скратен назив на претпријатието

Во Одлуката на Владата за изменување на Одлуката за основање  на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија […]

Нормализиран е железничкиот сообраќај на пругата Велес-Битола

Нормализиран е железничкиот сообраќај на пругата Велес-Битола   На 31 март 2020 година во 14.00 часот е нормализиран железничкиот сообраќај […]

Патен премин во Порој

Решен проблемот со железничкиот премин во Порој кај Тетово Жителите од село Порој пред неколку дена се пожалија дека железничкиот […]

Известување за променет возен ред

Согласно заклучоците и насоките дадени со Одлука на Владата на Република Северна Македонија во насока на спречување на ширење на […]

Известување за одрон на пруга

ИЗВЕСТУВАЊЕ На 15 март 2020 година на пругата Велес- Битола во 22.00 часот дошло до одрон на пругата на стационажа […]

Изјава

Изјава – Хроничен Превземи:… Изјава – Родител Превземи:…

65-то Генерално собрание на ЦЕР (Заедница на Железници и Железнички инфраструктурни компании)

На 19 февруари 2020 година во Брисел  се одржа 65-то Генералното собрание на ЦЕР, на кое освен генералните директори на […]

Билатерална средба помеѓу директорите на претпријатијата за Железничка инфраструктура на Република Северна Македонија и Бугарија

Директорот на ЈП за  Железничката Инфраструктура , Железници на Република Северна Македонија-Скопје, г-дин Фестим Халили и генералниот директор на Националното […]

За само еден месец, Фестим Халили ги покачи платите на вработените во ЈП за Железничка Инфраструктура

Скопје, 18 декември 2019 – Со одлука на директорoт на  Јавното претпријатие за железничка инфраструктура, Железници на Република Северна Македонија […]

Г. Фестим Халили и Г. Питер Мим, ИПА менаџер на проектот од Европската железничка агенција ја потпишаа Декларацијата за култура на безбедност на 13 ноември 2019 година во Белград

Директорот на ЈП за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија-Скопје, Г. Фестим Халили и Г. Питер Мим, ИПА менаџер […]

Средба со претставници на Хрватската регулаторна агенција за мрежни дејности и со директорот на Агенцијата за регулирање на железничкиот

На 11.11.2019 година, Директорот на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија, д-р Festim Halili оствари официјална […]

Нормализиран железничкиот сообраќај на коридорот 10

Екипите на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија по остранувањето на вагоните беа максимално мобилизирани и […]

Асани: Превземени се сите мерки за брзо оспособување на пругата на коридор 10

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев,директорот на Железници инфраструктура Ирфан Асани, министерот за транспорт […]

Во целост реконструиран патниот премин кај селото Лопате

Јавното претпријатие за железничка инфраструктура, Железници на Република Северна Македонија во соработка со Јавното претпријатие за државни патишта во целост […]

Тешко повредено лице од струен удар при обид за кражба кај железничката во Трубарево

Машко лице меѓу 20 и 25 години се здобило со тешки телесни повреди од струен удар во близина на железничката […]

Пругата Куманово – Бељаковце ќе биде готова до крајот на годината

Заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за транспорт и врски Горан […]